Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 25g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 66g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 400g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 20g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 1g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 400g |
![]() |
|
Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 80g |
![]() |