Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 1g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 60g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Cukier | 20g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 200g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 400g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 5g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Ksylitol | 19g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 30ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 144g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 2g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 50g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 80g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |