Darmowa dieta 1300 kcal nr 83476



Śniadanie


Hummus czekoladowy
331 kcal
Łączna waga porcji: 171g.

B: 13.94 g T: 15.81 g W: 38.43 g (BŁ: 10.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

5   20

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Olej kokosowy roztapiamy. Ciecierzycę dokładnie osączamy na sitku. Miksujemy wszystkie składniki na gładką masę. Jeśli będzie zbyt gęsta, dolewamy odrobinę wody. Przekładamy humus do miski i dekorujemy pistacjami utłuczonymi w moździerzu.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Drugie śniadanie


Koktajl ze szpinakiem, bananem i kiwi
193 kcal
Łączna waga porcji: 500g.

B: 3.98 g T: 2.49 g W: 42.33 g (BŁ: 6.57 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Placki kukurydziane (bezglutenowe)
445 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 17.93 g T: 11 g W: 72.61 g (BŁ: 7.83 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

29   50

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.



Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Wartości odżywcze:


Białko: 43.63 g
Tłuszcz: 42.81 g
Węglowodany: 193.08 g (w tym błonnik: 31.46 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Aromat waniliowy 1g     0,16 zł (1,59 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa 240g     1,41 zł (2,49 zł)
Jaja kurze całe 80g     0,56 zł (6,99 zł)
Kakao w proszku 30g     1,40 zł (6,99 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Kukurydza konserwowa 200g     1,64 zł (2,79 zł)
Masło orzechowe 20g     0,71 zł (11,99 zł)
Mleko ryżowe 30ml     0,28 zł (9,49 zł)
Mąka kukurydziana 30g     0,11 zł (3,59 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Olej kokosowy 10g     0,50 zł (11,99 zł)
Olej rzepakowy 5g     0,03 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Syrop klonowy 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 0.1g     0,00 zł (1,99 zł)
Woda 490ml 0,00 zł (0,00 zł)



×