Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 40g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 750g |
![]() |
|
Cebula | 140g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Limonka | 300g |
![]() |
|
Marchew | 220g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 120ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 1g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 1g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 500g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomarańcze | 720g |
![]() |
|
Pomidory | 70g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 30g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 90g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |