Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 200g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 40g |
![]() |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 45g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 40g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 32g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 310g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 45g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 0.25g |
![]() |
|
Woda | 340ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |