propozycja przepisu przysłana przez: Zefios
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 0.25g |
0,06 zł
(2,29 zł) |
|
Bulion warzywny | 1000g |
109,22 zł
(111,84 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Czosnek | 65g |
2,85 zł
(4,38 zł) |
|
Gruszka | 125g |
0,87 zł
(6,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 204g |
1,43 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 70g |
0,54 zł
(1,39 zł) |
|
Kabanosy z kurczaka | 45g |
2,57 zł
(9,99 zł) |
|
Kalafior | 150g |
2,50 zł
(9,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Mango | 140g |
2,63 zł
(7,99 zł) |
|
Marchew | 60g |
0,18 zł
(2,29 zł) |
|
Masło | 20g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
0,66 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 850g |
4,52 zł
(7,98 zł) |
|
Płatki owsiane | 10g |
0,07 zł
(3,29 zł) |
|
Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Seler, korzeń | 40g |
0,15 zł
(2,69 zł) |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
Sok pomarańczowy | 20g |
0,10 zł
(4,99 zł) |
|
Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 200g |
0,37 zł
(3,69 zł) |