Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
1. Podgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj czosek, cebulę, seler, marchew i paprykę - podsmażaj przez kilka minut na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.
2. Dodaj kumin, proszek chilli, sól i pieprz do smaku.
3. Dodaj pomidory, fasolę, soczewicę, ciecierzycę i bulion warzywny. Jeżeli chcesz możesz dodać więcej przypraw do smaku. Gotuj przez 25 min.
4. Podawaj z ryżem, świeżą kolendrą i sokiem z limonki. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Bułka do hamburgera z sezamem | 53g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 115g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 145g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 5g |
![]() |
|
Marchew | 120g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 460g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomidory | 20g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 800g |
![]() |
|
Sałata | 5g |
![]() |
|
Seler naciowy | 90g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 30g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 20g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Ziemniaki | 30g |
![]() |