propozycja przepisu przysłana przez: Zefios
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Bazylia (suszona) | 0.25g |
0,06 zł
(2,29 zł) |
|
| Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
| Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
| Hummus z chilli | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 204g |
1,43 zł
(6,99 zł) |
|
| Kabanosy z kurczaka | 45g |
2,57 zł
(9,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 70g |
8,37 zł
(8,97 zł) |
|
| Ksylitol | 7g |
0,36 zł
(12,99 zł) |
|
| Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 100ml |
0,35 zł
(3,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Pomidory | 850g |
4,52 zł
(7,98 zł) |
|
| Płatki ryżowe | 50g |
0,89 zł
(3,19 zł) |
|
| Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
| Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |