Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 182g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 30ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Surówka z ogórków z jogurtem naturalnym | 272g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |