Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 50g |
1,55 zł
(13,99 zł) |
|
Bakłażan | 200g |
2,22 zł
(4,99 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Czosnek | 3g |
0,13 zł
(2,19 zł) |
|
Hummus z czarnuszką | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kalafior | 440g |
7,33 zł
(9,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 53g |
6,34 zł
(8,97 zł) |
|
Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Natka pietruszki | 20g |
1,75 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek | 180g |
1,20 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
0,02 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
Sardynka w oleju | 40g |
2,00 zł
(5,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 18g |
0,48 zł
(5,29 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Sól himalajska | 0.25g |
0,00 zł
(3,49 zł) |
|
Woda | 580ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |