Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
1. Wymieszaj składniki
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 55g |
0,43 zł
(3,89 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Cebula czerwona | 105g |
0,48 zł
(2,99 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
1,41 zł
(2,49 zł) |
|
Cukinia | 500g |
4,99 zł
(8,49 zł) |
|
Czosnek | 20g |
0,88 zł
(2,19 zł) |
|
Dżem truskawkowy niskosłodzony | 30g |
0,46 zł
(4,29 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Hummus z chilli | 30g |
1,12 zł
(2,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 51g |
0,36 zł
(6,99 zł) |
|
Kefir, 2% tluszczu | 440g |
2,97 zł
(3,38 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 80g |
1,82 zł
(5,69 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Natka pietruszki | 30g |
2,63 zł
(4,38 zł) |
|
Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Rzodkiewka | 100g |
2,08 zł
(2,49 zł) |
|
Sok cytrynowy | 12g |
0,32 zł
(5,29 zł) |
|
Suszone pomidory | 40g |
1,00 zł
(6,99 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
2,47 zł
(6,99 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |