Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 200g |
5,59 zł
(6,99 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Hummus naturalny | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 140g |
0,98 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 220g |
1,70 zł
(2,78 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
1,64 zł
(2,79 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
0,46 zł
(4,59 zł) |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
0,28 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
0,11 zł
(3,59 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 40g |
0,73 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 80g |
0,43 zł
(3,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Szynka z indyka | 40g |
1,88 zł
(7,99 zł) |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |