Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Awokado | 190g |
5,91 zł
(13,99 zł) |
|
| Burak | 720g |
1,43 zł
(1,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Chrzan | 10g |
0,23 zł
(6,99 zł) |
|
| Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
| Kalafior | 250g |
4,16 zł
(9,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 110g |
13,16 zł
(14,95 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 0.4g |
0,04 zł
(1,79 zł) |
|
| Pomidory | 240g |
1,28 zł
(3,99 zł) |
|
| Płatki owsiane | 10g |
0,07 zł
(3,29 zł) |
|
| Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
| Rzodkiewka | 60g |
1,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Sardynka w oleju | 40g |
2,00 zł
(5,99 zł) |
|
| Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 12g |
0,32 zł
(5,29 zł) |
|
| Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
| Sól himalajska | 1g |
0,01 zł
(3,49 zł) |
|
| Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Śliwki suszone | 40g |
1,33 zł
(4,99 zł) |