1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie Dodaj sparzone pomidory i duś przez kilka minut i dopraw dla smaku. Pieczarki i kurczaka pokrój w paski i wrzuć do sosu Dodaj liść laurowy i gotuj, aż mięso będzie miękkie Podawaj z makaronem ugotowanym al dente
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Cebula | 85g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czosnek | 6g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 30g |
![]() |
|
Kapusta pekińska | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 52g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 43g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 150ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 460g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 95g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |