1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 500g |
7,49 zł
(7,49 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 250g |
1,09 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 224g |
1,57 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 340g |
2,63 zł
(2,78 zł) |
|
Koper ogrodowy | 70g |
8,37 zł
(8,97 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
1,81 zł
(2,79 zł) |
|
Masło | 6g |
0,15 zł
(4,99 zł) |
|
Masło orzechowe | 10g |
0,35 zł
(11,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 170g |
0,90 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki jaglane | 30g |
0,42 zł
(2,79 zł) |
|
Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Szynka z indyka | 60g |
2,82 zł
(7,99 zł) |
|
Woda | 730ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |