Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Bakłażan | 200g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 92g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Kalafior | 220g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 110g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 24g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Rodzynki | 10g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 200ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |