Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
propozycja przepisu przysłana przez: Berkas
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Fasola biała, nasiona suche | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 500g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 45g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 40g |
![]() |
|
Majeranek suszony | 1g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Masło klarowane | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1.01g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 690g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Por | 160g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 0.3g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2.5g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |
|
Zioła prowansalskie | 0.3g |
![]() |