Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Kalafiora gotujemy na parze lub tradycyjnie, rozdrabniamy i mieszamy ze zmielonym mięsem, ulubionymi przyprawami i koperkiem. Formujemy kotlety i smażymy na oleju. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy, mieszamy z jogurtem i doprawiamy.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 100g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 80g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 80g |
0,62 zł
(1,39 zł) |
|
Kalafior | 250g |
4,16 zł
(9,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 80g |
0,77 zł
(3,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 16g |
1,91 zł
(2,99 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
1,64 zł
(2,79 zł) |
|
Mango | 250g |
4,70 zł
(7,99 zł) |
|
Migdały | 15g |
1,27 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
1,80 zł
(8,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 330ml |
1,15 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
0,11 zł
(3,59 zł) |
|
Nasiona chia | 3g |
0,08 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
Sałata masłowa | 100g |
3,56 zł
(4,99 zł) |
|
Suszona żurawina | 12g |
0,48 zł
(7,99 zł) |
|
Wieprzowina, łopatka | 100g |
2,25 zł
(13,49 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |