Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Kalafiora gotujemy na parze lub tradycyjnie, rozdrabniamy i mieszamy ze zmielonym mięsem, ulubionymi przyprawami i koperkiem. Formujemy kotlety i smażymy na oleju. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy, mieszamy z jogurtem i doprawiamy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czosnek | 30g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 200g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Wieprzowina, łopatka | 100g |
![]() |
|
Ziemniaki | 100g |
![]() |