Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 40g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Ksylitol | 26g |
![]() |
|
Malina | 50g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 125ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 125ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 60g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Pomidory | 70g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 110g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 1g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 150ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |