Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 155g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 5g |
![]() |
|
Cukinia | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 136g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Ksylitol | 5g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Malina | 50g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 125ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 375ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 36g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szpinak | 25g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |