1. Ogórka drobno pokrój. Nasiona upraż na suchej patelni. 2. Wszystko wymieszaj z serkiem
Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać wraz z kurkumą, curry i solą. Na patelnie dodać 1 łyżkę oleju, wrzucić kurczaka i podsmażyć do zarumienienia. Do miski dodać pokrojone mango, sałatę lodową, kukurydzę, paprykę, oraz kurczaka. Wymieszać wszystko razem.
Dodać sos (1 łyżka miodu, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka wody, 1 łyżeczka oliwy z oliwek).
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Cebula | 20g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 500g |
![]() |
|
Jabłko | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 265g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 110g |
![]() |
|
Kurkuma | 10g |
![]() |
|
Mango | 200g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 3g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Musztarda | 30g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 6g |
![]() |
|
Ogórek | 80g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomidory | 150g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Rzeżucha | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 250g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 300g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sok anansowy | 150g |
![]() |
|
Szczypiorek | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Sól himalajska | 3g |
![]() |
|
Woda | 6ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |