1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bułka grahamka | 90g |
1,23 zł
(1,78 zł) |
|
| Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
| Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
| Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 100g |
1,74 zł
(8,69 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
| Kapusta kwaszona (kiszona) | 200g |
1,00 zł
(4,99 zł) |
|
| Kasza gryczana | 60g |
0,69 zł
(4,59 zł) |
|
| Kasza jaglana | 52g |
0,50 zł
(3,39 zł) |
|
| Mango | 280g |
5,26 zł
(7,99 zł) |
|
| Margaryna do pieczywa | 5g |
0,05 zł
(2,69 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 150ml |
0,52 zł
(3,49 zł) |
|
| Mąka kukurydziana | 72g |
0,26 zł
(3,59 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 40g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 60g |
1,10 zł
(10,99 zł) |
|
| Ser gouda tłusty | 30g |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
| Sezam | 5g |
0,13 zł
(7,79 zł) |
|
| Szynka z indyka | 20g |
0,94 zł
(7,99 zł) |
|
| Woda | 350ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |