Słodzik rozpuścić we wrzątku. Na wrzątek wsypać budyń w proszku wymieszany z kaszą manną cały czas mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Gdy masa jest jednolita i gęsta dodajemy twaróg i wszystko dobrze mieszamy. Gotową mieszankę posypujemy owocami, czekoladą i orzechami.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 200g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 50g |
![]() |
|
Budyń waniliowy bez cukru | 20g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 152g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Kasza manna | 20g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 150g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Woda | 200ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |