Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 6g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czarne jagody | 250g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 80g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko sojowe | 500ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 500g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 100g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 150g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 6g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 30g |
![]() |
|
Rukola | 20g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 150g |
![]() |
|
Schab pieczony | 40g |
![]() |
|
Surówka z ogórków z jogurtem naturalnym | 272g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 1g |
![]() |