Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 800g |
![]() |
|
Cebula | 400g |
![]() |
|
Cukier | 12g |
![]() |
|
Czekolada deserowa | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 480g |
![]() |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 80g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 125g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 600g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 4g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Ryż długoziarnisty | 220g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ser żółty królewski light | 80g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 50g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 100g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |