1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 700g |
![]() |
|
Czekolada deserowa | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 151g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 122g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 80g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 150ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 4g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |