Zmiksuj wszystko w blenderze
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
1. Kurczaka kroimy i smażymy na patelni.
2. Kroimy wszystkie warzywa.
3. Jogurt naturalny mieszamy z czosnkiem, solą i pieprzem.
4. Tortillę lekko podsmażamy na patelni, dodajemy na nią warzywa, sos czosnkowy oraz kurczaka, zawijamy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 150g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 250g |
![]() |
|
Granat | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 195g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomarańcze | 250g |
![]() |
|
Pomidory | 940g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 15g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 186g |
![]() |