Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 100g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 24g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 12g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Marchew z groszkiem mrożona | 225g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 7g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 6g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 100g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 5g |
![]() |