W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 22g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 350ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 150g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 95g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 15g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |