Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 4g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 30g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 125ml |
![]() |
|
Olej kokosowy | 7g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej sezamowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pikantna pasta harissa | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 2g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 150g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 180g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Skrobia ziemniaczana | 25g |
![]() |
|
Sok z limonki (limonkowy) | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sos sojowy (ciemny) | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Surówka z ogórków z jogurtem naturalnym | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |
|
Szpinak | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |