Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 9g |
0,63 zł
(6,99 zł) |
|
| Awokado | 80g |
2,49 zł
(13,99 zł) |
|
| Bakłażan | 200g |
2,22 zł
(4,99 zł) |
|
| Borówka amerykańska | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
| Czosnek | 3g |
0,13 zł
(2,19 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
| Kiełki brokuła | 24g |
2,40 zł
(4,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 16g |
1,91 zł
(2,99 zł) |
|
| Migdały | 15g |
1,27 zł
(8,49 zł) |
|
| Mleko migdałowe | 250g |
2,62 zł
(10,49 zł) |
|
| Natka pietruszki | 20g |
1,75 zł
(2,19 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
| Pietruszka, korzeń | 25g |
0,21 zł
(2,49 zł) |
|
| Polędwica z indyka | 200g |
9,40 zł
(15,98 zł) |
|
| Pomidory | 140g |
0,74 zł
(3,99 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 160g |
2,23 zł
(3,49 zł) |
|
| Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
| Rukola | 40g |
2,40 zł
(5,99 zł) |
|
| Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
| Rzodkiewka | 90g |
1,87 zł
(2,49 zł) |
|
| Sardynka w oleju | 60g |
3,00 zł
(5,99 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 24g |
0,63 zł
(5,29 zł) |
|
| Szczypiorek | 10g |
1,00 zł
(2,49 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Woda | 350ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |