Chleb smarujemy masłem, kładziemy twaróg, na niego pokrojone rzodkiewki. Doprawiamy do smaku. Jemy z gruszką
1. Podgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj czosek, cebulę, seler, marchew i paprykę - podsmażaj przez kilka minut na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.
2. Dodaj kumin, proszek chilli, sól i pieprz do smaku.
3. Dodaj pomidory, fasolę, soczewicę, ciecierzycę i bulion warzywny. Jeżeli chcesz możesz dodać więcej przypraw do smaku. Gotuj przez 25 min.
4. Podawaj z ryżem, świeżą kolendrą i sokiem z limonki. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 500g |
![]() |
|
Czosnek | 18g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Gruszka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 100g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 5g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 6g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 560g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 900g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 105g |
![]() |
|
Seler naciowy | 90g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |