Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 100g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 160g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 1100g |
![]() |
|
Czosnek | 35g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 30g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 51g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 360g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 40g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 230ml |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 500g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 66g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 400g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 1g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |