Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Dżem malinowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 281g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 54g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 25g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 120g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Mąka owsiana | 105g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 7g |
![]() |
|
Orzechy brazylijskie | 16g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 50g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
![]() |
|
Skyr - jogurt islandzki | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 120ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |