Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Składniki rozdrabniamy na drobno i miksujemy.
Autor: qba100
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Banan | 180g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 180ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 40g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 150g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |