Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia świeża | 6g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cebula | 260g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek | 80g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 45g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 580g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 300g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Schab bez kości | 300g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 50g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |