Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
propozycja przepisu przysłana przez: Zefios
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 80g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 0.25g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 600g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 4g |
![]() |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 204g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 45g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 24g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 8g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 30g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej sezamowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pikantna pasta harissa | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomidory | 990g |
![]() |
|
Por | 50g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 30g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 180g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 60g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Skrobia ziemniaczana | 25g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sok z limonki (limonkowy) | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sos sojowy (ciemny) | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Surówka z ogórków z jogurtem naturalnym | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |