Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.
Źródło: http://olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Awokado | 160g |
![]() |
|
Banan | 220g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 550g |
![]() |
|
Cebula | 300g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 12g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 21g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 300g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 100g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 40g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 230ml |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 500g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 200g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 600g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Ryż długoziarnisty | 220g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ser camembert pełnotłusty | 80g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 80g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 100g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Zioła prowansalskie | 10g |
![]() |