1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Ananas | 200g |
2,00 zł
(7,99 zł) |
|
| Awokado | 140g |
4,35 zł
(13,99 zł) |
|
| Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Borówka amerykańska | 300g |
8,39 zł
(13,98 zł) |
|
| Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 450g |
3,48 zł
(4,17 zł) |
|
| Kalafior | 250g |
4,16 zł
(9,99 zł) |
|
| Kiwi | 450g |
6,74 zł
(7,49 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 102g |
12,20 zł
(14,95 zł) |
|
| Ksylitol | 14g |
0,73 zł
(12,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 200ml |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
| Płatki ryżowe | 100g |
1,77 zł
(3,19 zł) |
|
| Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
| Rzodkiewka | 60g |
1,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
| Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |