Zmiksuj wszystko w blenderze
1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Banan | 210g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Bułka do hamburgera z sezamem | 53g |
![]() |
|
Cebula | 160g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 10g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 175g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 350g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomarańcze | 250g |
![]() |
|
Pomidory | 140g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Sałata | 5g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 20g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |