Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smażymy na patelni na 1 łyżce oleju. Ryż gotujemy w wodzie, w między czasie kroimy ananasa. Do miski dodajemy kukurydzę, ananasa, ugotowany ryż oraz usmażonego kurczaka, mieszamy. Na końcu dodajemy majonez.
1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas plastry w syropie | 45g |
![]() |
|
Banan | 360g |
![]() |
|
Bułka do hamburgera z sezamem | 53g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 10g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Gruszka | 390g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 60g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 30g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 172g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 70g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 20g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 30g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 300g |
![]() |
|
Sałata | 5g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 20g |
![]() |
|
Sól biała | 3g |
![]() |