Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 80g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 170g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 220g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 220g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 400g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 15g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 310ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 110g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |