Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.
Źródło: http://olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 160g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czosnek | 6g |
![]() |
|
Granat | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 504g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 100g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 150g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 3g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 100g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 15g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 9g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 3g |
![]() |