Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 160g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 420g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Kasza bulgur | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 9g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 40ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 280ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 360g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 420g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 130g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Szpinak | 60g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 10g |
![]() |