Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 160g |
4,97 zł
(13,99 zł) |
|
Cebula | 60g |
0,14 zł
(1,89 zł) |
|
Cebula czerwona | 25g |
0,12 zł
(2,99 zł) |
|
Chleb żytni | 175g |
1,66 zł
(3,79 zł) |
|
Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Jabłko | 360g |
1,57 zł
(3,49 zł) |
|
Kasza jaglana | 150g |
1,45 zł
(3,39 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
Ksylitol | 28g |
1,45 zł
(12,99 zł) |
|
Marchew | 100g |
0,31 zł
(2,29 zł) |
|
Mąka jaglana | 120g |
1,44 zł
(11,99 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 40g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
0,52 zł
(3,49 zł) |
|
Pestki dyni | 20g |
0,80 zł
(3,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.2g |
0,02 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Porzeczki czarne | 220g |
2,93 zł
(5,99 zł) |
|
Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
Rukola | 50g |
3,00 zł
(5,99 zł) |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
0,56 zł
(4,19 zł) |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
4,93 zł
(6,99 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |