Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula czerwona | 25g |
0,12 zł
(2,99 zł) |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 138g |
0,96 zł
(3,49 zł) |
|
Curry | 3g |
0,20 zł
(1,69 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Jaja kurze całe | 255g |
1,78 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza kuskus | 100g |
1,46 zł
(4,39 zł) |
|
Ksylitol | 28g |
1,45 zł
(12,99 zł) |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
1,01 zł
(8,49 zł) |
|
Masło | 15g |
0,37 zł
(4,99 zł) |
|
Mąka jaglana | 120g |
1,44 zł
(11,99 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Ogórek kiszony | 100g |
0,89 zł
(7,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 40g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
0,52 zł
(3,49 zł) |
|
Papryka czerwona | 210g |
3,85 zł
(10,99 zł) |
|
Pestki dyni | 20g |
0,80 zł
(3,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Polędwica sopocka | 36g |
1,02 zł
(16,99 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Porzeczki czarne | 220g |
2,93 zł
(5,99 zł) |
|
Rukola | 50g |
3,00 zł
(5,99 zł) |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
1,53 zł
(4,59 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
0,56 zł
(4,19 zł) |
|
Szczypiorek | 10g |
1,00 zł
(2,49 zł) |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 150g |
10,31 zł
(54,99 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
4,93 zł
(6,99 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |