Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula czerwona | 25g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 138g |
![]() |
|
Curry | 3g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 255g |
![]() |
|
Kasza kuskus | 100g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 210g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 36g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |