1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Słodzik rozpuścić we wrzątku. Na wrzątek wsypać budyń w proszku wymieszany z kaszą manną cały czas mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Gdy masa jest jednolita i gęsta dodajemy twaróg i wszystko dobrze mieszamy. Gotową mieszankę posypujemy owocami, czekoladą i orzechami.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 50g |
![]() |
|
Budyń waniliowy bez cukru | 20g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Kasza manna | 20g |
![]() |
|
Ksylitol | 42g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 330ml |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 20g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 150g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |