1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 500g |
7,49 zł
(7,49 zł) |
|
Cebula czerwona | 60g |
0,28 zł
(2,99 zł) |
|
Chleb żytni | 200g |
1,90 zł
(3,79 zł) |
|
Jaja kurze całe | 120g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 40g |
0,31 zł
(1,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 105g |
12,56 zł
(14,95 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
0,92 zł
(4,59 zł) |
|
Makrela, wędzona | 190g |
4,55 zł
(5,99 zł) |
|
Mango | 500g |
9,40 zł
(15,98 zł) |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 200ml |
3,60 zł
(8,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
Nasiona chia | 6g |
0,17 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 15g |
0,37 zł
(2,49 zł) |
|
Natka pietruszki | 24g |
2,10 zł
(2,19 zł) |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
0,15 zł
(12,49 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 160g |
2,00 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 15g |
0,13 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 310g |
5,68 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 240g |
2,40 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 60g |
0,32 zł
(3,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 135g |
1,01 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 30g |
1,07 zł
(4,99 zł) |
|
Szczypiorek | 10g |
1,00 zł
(2,49 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 720ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |