Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Burak | 105g |
![]() |
|
Cebula | 450g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 232g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 3g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 150ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 270g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 400g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Wołowina, rozbratel | 500g |
0,00 zł
(0,00 zł) |